ГоловнаСуспільствоПодії

Київська влада про підтоплення Хрещатика: ливнівка працює відмінно, але її закрило сміттям

Мул, гілки та листя завадили воді стікати в колодязі.

Київська влада про підтоплення Хрещатика: ливнівка працює відмінно, але її закрило сміттям
Фото: kiev.informator.ua

Київська влада заявила, що дренажна система на вулиці Хрещатик працює відмінно, а її підтоплення пов'язане з великою кількістю сміття, яке принесла вода з навколишніх вулиць.

"Я вже більш ніж десять років працюю на цій локації, я не бачив особисто таких наслідків. Можна було бачити шар 10 сантиметрів мулу, який пересувався уздовж обох сторін Хрещатика ... Гілки, листя не дали воді потрапляти в зливоприймальні решітки", - заявив на брифінгу в четвер заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

Генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Олександр Густелєв заявив, що в окремих місцях вулиці після зливи залишилося до 20 сантиметрів води.

"Якщо говорити про мул і листя з дерев, це неможливо підрахувати. Така кількість сміття, листя заважало нормальній роботі зливової каналізації, тому вода стікала гірше", - додав він.

Київські чиновники вважають, що підтоплення центральної вулиці столиці відбулося внаслідок збігу обставин, і відзначають, що подібне трапляється по всьому світу.

"Ми ж бачимо, що відбувається в інших містах, в інших країнах Європи. У них теж є проблеми з підтопленням", - заявив Густелєв.

Нагадаємо, близько третьої години ночі 16 серпня над Києвом пронеслася потужна гроза зі зливою. Найбільше постраждали Печерський, Шевченківський, Дніпровський райони, а також Лісовий масив Деснянського району. Було повалено більш ніж 200 дерев, упали п'ять електроопор, серйозні пошкодження отримали п'ять будівель.

По медичну допомогу ніхто не звертався. Найсерйозніше пошкодження сталося на бульварі Верховної Ради, де на "Таврію" впав стовп, розрубавши машину навпіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram