ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вночі застосували "Гради" біля Світлодарська

Усього за добу окупаційні війська 43 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Бойовики вночі застосували "Гради" біля Світлодарська
Установка град *партизан*
Фото: ЗН

За минулу добу російські окупаційні війська 43 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, в тому числі шість разів з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках - з озброєння БМП. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано також застосування мінометів калібру 120 і 82 мм.

"Під обстрілом опинилися захисники Кримського, Новозванівки, Світлодарська, Луганського, Новолуганського, Майорська, Мар'їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Красногорівки, Новотроїцького, Новомихайлівки, Кам'янки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного і Широкиного. Також супротивник обстрілював з мінометів калібру 120 мм Світлодарськ і Гнутове, а з калібру 82 мм - захисників Кримського, Луганського та Гнутового", - відзначають у штабі.

Також зафіксовано чергову провокацію на ділянці розведення сторін у Станиці Луганській.

У результаті бойових дій двоє військовослужбовців отримали поранення.

З початку поточної доби бойовики тричі відкривали вогонь - біля Світлодарська, Павлополя і Водяного.

"Варто зазначити, що цієї ночі ворог уперше за кілька місяців застосував реактивні системи залпового вогню БМ-21«Град». Розриви реактивних снарядів зафіксовані на позиціях у районі Світлодарська. Також за цими позиціями ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні представник Держдепу США Хізер Нойєрт закликала Росію виконувати Мінські домовленості й вивести свої війська з Донбасу. Крім того, спецпредставник у справах України Курт Волкер пообіцяв, що США будуть посилювати санкції доти, доки Росія не почне співпрацювати для пошуку вирішення ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram