ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Невідомі заблокували ректорат медунівесітету імені Богомольця, - МОЗ

В.о. ректора вузу Юрій Кучин не зміг потрапити на робоче місце.

Невідомі заблокували ректорат медунівесітету імені Богомольця, - МОЗ
Фото: www.magis.info

Невідомі особи заблокували ректорат Національного медичного університету імені О. Богомольця, через що в.о. ректора вузу Юрій Кучин не зміг потрапити на робоче місце.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я в Фейсбуці.

"Сьогодні вранці, 15 серпня, призначений Міністерством охорони здоров'я на посаду в.о ректора НМУ ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити на своє робоче місце. Вхід до будівлі університету заблокований невідомими молодими людьми під керівництвом аспіранта НМУ Василя Гилюка - вони не пускають нікого на територію закладу. За словами в.о. ректора, невідомі перебувають також всередині закладу", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ стверджують, що охоронці університету застосували фізичну силу і завдали тілесних ушкоджень співробітниці Департаменту управління персоналом та кадрової політики, яка прибула до вузу для ознайомлення адміністрації університету з наказом про призначення в.о. ректора.

На місце події викликали поліцію, а потерпіла звернулася до райвідділу із заявою.

"З огляду на те, що тепер немає можливості контролювати те, що відбувається в стінах університету, звертаємо увагу, що доля всіх документів, які там перебувають, невідома", - наголошується в повідомленні.

У МОЗ називають інцидент саботажем.

"Блокування роботи офіційно призначеного в.о. ректора може перешкодити своєчасному завершенню вступної кампанії до Національного медичного університету і негативно відбитися на початку нового навчального року", - заявили в Міністерстві охорони здоров'я, наголосивши, що адміністрація вузу вже не вперше саботує виконання наказів міністерства.

Нагадаємо, 20 лютого Мінохоронздоров'я усунуло Катерину Амосову з посади ректора НМУ ім. Богомольця через зрив державного іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Керівництво вузу у відповідь організувало страйк. Пізніше Амосова добилася рішення суду про скасування її відсторонення, але 6 березня Мінздоров'я повторно відсторонило її від обов'язків ректора.

У кінці березня комісія МОЗ визнала роботу Амосової незадовільною і рекомендувала звільнити її. Того ж дня міністерство видало відповідний наказ про звільнення з 16 квітня.

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на посаду ректора НМУ, а 26 квітня Амосова подала позов про поновлення на посаді. Вона вимагала визнати своє звільнення незаконним, скасувати наказ про звільнення, відновити її на роботі і стягнути заробіток за час вимушеного прогулу. Після цього суд заборонив проводити конкурс на нового ректора до винесення рішення за цим позовом МОЗ

У 2014 році зі скандалом був звільнений попередній ректор НМУ Віталій Москаленко, пізніше його відправили під суд за розкрадання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram