ГоловнаСуспільствоВійна

Військовики пригрозили закрити КПВВ "Майорськ" у разі нового обстрілу

"Якщо раніше обстріли вчинялися вночі, то зараз - і під час пропуску громадян".

Військовики пригрозили закрити КПВВ "Майорськ" у разі нового обстрілу
Фото: tgorlovka.com

Об'єднані сили на Донбасі  ініціюватимуть закриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Майорськ", якщо бойовики продовжать стріляти в цьому районі.

Про це йдеться в заяві штабу військової операції, яка пов'язана з подіями 9 серпня, коли близько 6:30 ранку бойовики обстріляли пункт пропуску зі стрілецької зброї і протитанкових ракет.

"Якщо раніше обстріли вчинялися в нічний час, коли КПВВ уже не працює і цивільних немає, то нині почастішали обстріли й під час пропуску громадян. Останній випадок довів, що тільки вмілі дії водія прикордонного загону врятували нас від поранених і загиблих, а броня "Кугуара" закрила автомобілі цивільних", - наводить штаб коментар військовика, що несе службу на КПВВ.   

Фото: dpsu.gov.ua

Дорожній коридор Горлівка - Бахмут є одним з головних гуманітарних маршрутів у Донецькій області. Щомісяця тут перетинають лінію зіткнення понад 250 тисяч чоловік.

"Цей КПВВ - один з найбільш завантажених на лінії зіткнення. Його особливістю є те, що тут на автомобілях лінію зіткнення перетинають жителі не тільки Донецької області, а й Луганської. Тому закриття цього транспортного коридору з міркувань безпеки ускладнить і без того непросте становище осіб, які змушені регулярно перетинати лінію зіткнення. Але гарантування безпеки людей - одне з найважливіших завдань усіх підрозділів Об'єднаних сил", - заявив помічник начальника Краматорського прикордонного загону Ігор Заруднєв.  

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram