ГоловнаСуспільствоЖиття

Тука назвав ідею про акредитацію волонтерів на Донбасі невдалою ініціативою

На його переконання, навряд чи ця пропозиція Генштабу буде реалізована на практиці.

Тука назвав ідею про акредитацію волонтерів на Донбасі невдалою ініціативою
Фото: Фарватер

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає намір Генштабу ЗСУ ввести акредитацію для волонтерів - невдалою ініціативою.

Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна LB.ua.

"На моїй пам'яті це далеко не перша спроба, скажімо так, - упорядкувати волонтерський рух. Ще в 2014 році, коли я був волонтером, тоді МОУ намагалося нас загнати в якісь рамки. Але нічого з цього не вийшло", - сказав Тука.

Він також висловив сумнів, що ця пропозиція Генштабу (про акредитацію для волонтерів, - ред.), буде реалізована на практиці.

"Я не знаю, яку мету переслідує ця ініціатива. Не думаю, що це вдалий приклад. Тому що дуже часто відносини між військовими і волонтерами більше, ніж формальні", - вважає він.

Нагадаємо, днями начальник управління цивільно-військової співпраці ЗСУ Олексій Ноздрачов повідомив, що Генштаб розробив проект інструкції з акредитації волонтерської діяльності на Донбасі і після громадського обговорення його затвердить командування операції.

Раніше командувач ООС Сергій Наєв також виступив проти присутності озброєних добровольців і волонтерів на передовій. За його словами, передавати допомогу бійцям і спілкуватися можна в тиловій зоні.

Разом з тим у Міноборони повідомили про плани сформувати експериментальний взвод медичної евакуації в бойових умовах спільно з волонтерами, які допомагали в евакуації поранених на Донбасі і які зараз підписали контракт і проходять службу в ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram