ГоловнаСуспільствоЖиття

Газета "Кримська світлиця" перейшла на ліцензію Creative Commons

Усі номери видання можна завантажувати і поширювати безкоштовно.

Газета "Кримська світлиця" перейшла на ліцензію Creative Commons

Газета "Кримська світлиця" стала одним із перших в Україні друкованих засобів масової інформації, що видається під міжнародною ліцензією Creative Commons. про це повідомив генеральний директор українського держпідприємства "Національне газетно-журнальне видавництво" Андрій Щекун.

"Починаючи з квітня 2017 року у вихідних даних друкованої версії газети "Кримська світлиця" зазначено ліцензування CC BY. На Вікісховище завантажуються всі номери pdf-архіву газети, постійно оновлюється", - написав Щекун.

Creative Commons - некомерційна організація, яка створила безкоштовні для використання типові договори - вільні і невільні публічні ліцензії, за допомогою яких автори і правовласники можуть висловити свою волю і поширювати свої твори більш широко і вільно, а споживачі контенту легально і простіше користуватися цими творами.

Перший номер газети "Кримська світлиця" вийшов у Сімферополі 31 грудня 1992 року. Газета видавалася в Криму до 2014 року. Редакцію було переведено в Київ у березні 2016 року. Незабаром випуск газети відновили.

Нова команда "Кримської світлиці" повністю сформована з кримчан. Конкурс на посаду головного редактора виграв також виходець із Криму Віктор Мержвинський. Колишній головний редактор газети Віктор Качула відмовився від переїзду і від переведення на умовах трудової угоди і був звільнений 31 травня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram