ГоловнаСуспільствоЖиття

Українське консульство в Польщі підтвердило загибель українця в лікарні

Чоловік покінчив зі собою в лікарні, тому що боявся боргів та екстрадиції.

Українське консульство в Польщі підтвердило загибель українця в лікарні

59-річний громадянин України повісився у міській лікарні в Ольштині Вармінсько-Мазурського воєводства Польщі через те, що не мав страхування і боявся депортації на батьківщину. Цю інформацію підтвердило українське консульство в Гданську, пише УНН.

"У міській лікарні в Ольштині перебував на лікуванні громадянин України. За повідомленням директора цього госпіталю, яке надійшло у консульство України в Гданську, цей громадянин помер. На сьогодні районна прокуратура проводиться слідство", - повідомили в консульстві.

Лікування чоловіка оплачувала власниця підприємства, де він отримав травму. Консульство підтримувало телефонний контакт з дочкою потерпілого, яка повинна була приїхати в Польщу.

"Ми надавали їй сприяння з виготовлення закордонного паспорта ще тоді, коли він перебував у лікарні як пацієнт", - зазначили у дипвідомстві.

Чоловік потрапив у лікарню з важкими переломами тазу, отриманими на виробництві. Слідству належить з'ясувати, чому чоловік покінчив зі собою, оскільки його лікування було сплачено.

Нагадаємо, українці, які працюють у Польщі, переказали на батьківщину 2,9 млрд злотих (більш ніж 800 млн доларів США) у першому кварталі 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram