ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі затримали 500 кг бурштину, який хотіли вивезти до Литви під виглядом паливних пелет

Митниця називає це найбільшою контрабандною партією за останні роки.

Фото: sfs.gov.ua

Співробітники запорізької митниці затримали 500 кг бурштину, який намагалися вивезти до Литви під виглядом паливних пелет.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби. За її даними, це одна з найбільших контрабандних партій бурштину за останні роки.

Митний пост "Запоріжжя-Центральний" отримав митну декларацію на 21 тонну пелет, упакованих у мішки. Відправником значилася одна з місцевих компаній, а одержувачем - англійська. У документах говорилося, що пелети будуть відправлені в Литву через пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" на кордоні з Польщею.

Маршрут поставки і товар здалися митникам підозрілим, тому вирішили оглянути вантаж.

Під час перевірки співробітники ДФС виявили бурштин різних фракцій. За попередньою оцінкою, йдеться про понад 500 кілограмів.     

Фото: sfs.gov.ua

Фото: sfs.gov.ua

Фото: sfs.gov.ua

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу. Її санкція передбачає штраф у розмірі 100% вартості товару з його конфіскацією.

Нагадаємо, на початку липня поліцейські Житомирської області затримали понад дві тонни нелегально видобутого бурштину.

Проблему незаконного видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській і Волинській областях намагаються вирішити вже кілька років, але поки що безуспішно. Одна з перешкод - немає законодавства для легалізації цього виду бізнесу.

Докладніше про це читайте в статті  "Дике Полісся: чи минула бурштинова лихоманка".       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram