ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт екс-директора табору "Вікторія" на два місяці

Саркісян залишиться під вартою до 13 жовтня.

Суд продовжив арешт екс-директора табору "Вікторія" на два місяці
Петрос Саркисян

Суд продовжив арешт колишнього директор оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" Петроса Саркісяна до 13 жовтня.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на прес-секретаря Одеської облпрокуратури Інну Вербу.

"Київський райсуд Одеси під головуванням Віктора Чаплицького, який слухає кримінальну справу екс-директора табору "Вікторія" Саркісяна та колишнього заступника директора Тетяни Ланіної, розглянув питання про утримання під вартою підсудного Саркісяна і виніс рішення - продовжити термін арешту на 60 діб", - розповіла Верба.

За її словами, суддя виніс таке рішення, керуючись ст. 331 Кримінального процесуального кодексу (до закінчення продовженого терміну суд зобов'язаний повторно розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою, якщо судове провадження не завершено).

Раніше, 24 липня, суд об'єднав кримінальні провадження щодо Саркісяна і його заступника Ланіної, яким інкримінують злочинну недбалість, що призвела до пожежі та загибелі трьох дітей, а також махінації з зарплатами співробітників.

6 серпня суд був змушений відкласти засідання через погіршення стану здоров'я Ланіної, яку слідство звинувачує в службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів, а також неявку в суд одного з адвокатів. У службовій недбалості також підозрюють віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року пізно ввечері в одеському дитячому таборі "Вікторія" сталася пожежа: загорілася дерев'яна будівля одного з корпусів. У результаті пожежі загинули троє дітей. Керівництво табору відсторонили від роботи, суд виніс вирок тільки виховательці Наталії Цокур, відповідальній за пожежну безпеку.

Постраждалими у справі суд визнав 78 осіб, їхній позов про компенсацію морального збитку становить майже 4 млн гривень, суд визнав Саркісяна й одеську мерію відповідачами за цим позовом. Саркісян повернув місту 120 тис. гривень, присвоєних ним під час роботи на посаді директора табору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram