ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони формує експериментальний взвод медичної евакуації

Цей проект реалізується спільно з представниками волонтерських організацій.

Міноборони формує експериментальний взвод медичної евакуації
Фото: mil.gov.ua

У Міністерстві оборони планують сформувати комплексний підхід до евакуації поранених і створити єдиний орган управління процесом медичної евакуації в бойових умовах.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

Відзначають, що цей проект реалізується спільно з представниками волонтерських організацій, які допомагали в евакуації поранених на Донбасі і які зараз підписали контракт і проходять службу в Збройних силах України.

"Зараз відбувається формування першого експериментального взводу медичної евакуації на базі однієї військово-медичної установи ЗСУ. Крім того, до формування підрозділу залучаються волонтери, які працювали в бойових умовах і мають досвід евакуації та надання допомоги пораненим під час бойових дій на сході країни", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що нова система медичної евакуації дозволить усім охочим увійти до складу ЗСУ. Бажання приєднатися до такої ініціативи Міноборони виявили вже понад 70 осіб.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ також має намір ввести акредитацію волонтерів, які допомагають військовослужбовцям у зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram