ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов: ракети КБ "Луч" кращі, ніж російські аналоги

Секретар РНБО обговорив завдання щодо реалізації Національної ракетної програми.

Турчинов: ракети КБ "Луч" кращі, ніж російські аналоги
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов ознайомився з новими розробками і технологією виготовлення сучасної ракетної зброї в конструкторському бюро "Луч", а також обговорив завдання щодо реалізації Національної ракетної програми.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

"В Україні і далеко за її межами відомі потужні ефективні і надійні протитанкові ракетні комплекси "Скіф", "Стугна", "Корсар", "Сармат", "Бар'єр" та інші", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що ці ракетні комплекси "ефективно знищують ворожі цілі на фронті і користуються заслуженою повагою і попитом на зовнішніх ринках озброєнь". Окрім того, ракети КБ "Луч" з високою точністю вражають броньовану техніку супротивника і "можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту і протидії".

Секретар РНБО оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, що забезпечують виробництво нового потужного українського ракетного комплексу "Вільха", а також нової української крилатої ракети "Нептун".

"Для нас принципово важливо, що ракети КБ "Луч" не тільки не поступаються, а за своїми бойовими можливостями кращі, ніж аналогічна зброя російського виробництва", - наголосив Турчинов.

Фото: rnbo.gov.ua

За його словами, багато ракетних комплексів були розроблені в найкоротші терміни після початку військової агресії Росії проти України в 2014 році.

"Тоді перед українською оборонною промисловістю було поставлено завдання відновити ракетний щит нашої країни, що було в найкоротші терміни виконано, перш за все зусиллями КБ "Луч", - зауважив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" провів випробування основного бойового танка Т-72АМТ, що є модернізованою версією Т-72А. Головна особливість цієї машини - здатність стріляти високоточними керованими ракетами "Комбат".

На кінець 2018 року в Україні також заплановані масштабні випробування нових крилатих ракет. Перший тестовий запуск цієї ракети, здатної точно вражати наземні та морські цілі, відбувся 30 січня 2018 року. Нова зброя - повністю українська розробка конструкторів державного підприємства КБ "Луч" у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонного комплексу України.

У квітні 2018 року почалися державні випробування ракетного комплексу "Вільха".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram