ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб хоче ввести акредитацію волонтерів на Донбасі

Також планується створення реєстру волонтерів та обліку майна, яке вони постачають.

Генштаб хоче ввести акредитацію волонтерів на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Генеральний штаб Збройних сил має намір ввести акредитацію волонтерів, які допомагають військовослужбовцям у зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Про це в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України" заявив начальник управління цивільно-військової співпраці ЗСУ Олексій Ноздрачов.

Він розповів, що вже розроблено проект інструкції з акредитації волонтерської діяльності в зоні ООС і після громадського обговорення його затвердить командування операції.

"Цей проект документа визначає порядок організації акредитації, допуску (пропуску) волонтерів під час надання ними волонтерської допомоги ЗСУ й іншим силовим і держструктурам, які задіяні в ООС на території Донецької та Луганської областей", - повідомив начальник управління.

Генштаб має намір створити реєстр волонтерів та вести облік майна, яке вони постачають.

Волонтери, охочі працювати в зоні бойових дій, повинні будуть надати командуванню ООС свої персональні дані і пройти перевірку.

"Волонтер може бути позбавлений акредитації в разі незаконної передачі супротивнику інформації про позиції ЗСУ або негідної поведінки в зоні ООС", - зазначив Ноздрачев.

Нагадаємо, командувач операцією Об'єднаних сил Сергій Наєв виступає проти присутності озброєних добровольців і волонтерів на передовій. За його словами, передавати допомогу бійцям і спілкуватися можна в тиловій зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram