ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області обмежили продаж алкоголю вночі

Обмеження діють у Лисичанську та Рубіжному.

У Луганській області обмежили продаж алкоголю вночі
Фото: bereznyaki.org

У Луганській області  обмежили продаж алкогольних напоїв у нічний час.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації у Фейсбуці.

Так, станом на серпень діють обмеження продажу алкоголю на території двох міст обласного значення - у Лисичанську (з 22:00 до 06:00 щодня, враховуючи вихідні та святкові дні) і в Рубіжному (з 22:00 до 08:00 щодня, враховуючи вихідні дні та святкові дні).

Також розглядають питання про доцільність таких обмежень у Сєвєродонецьку.

Зазначається, що в області ухвалили такі рішення 13 сільських рад і чотири об'єднані територіальні громади, "з огляду на інтереси всіх зацікавлених сторін". На їхніх територіях встановлені обмеження продажу спиртних напоїв з 22:00 до 06:00 (07:00, 8:00 або 10:00) щодня, враховуючи вихідні та святкові дні.

Нагадаємо, заборону на продаж алкоголю в нічний час уже введено рішеннями органів місцевого самоврядування в Києві, Львові, Івано-Франківську, Черкасах, Ужгороді, Луцьку та інших населених пунктах.

Такі заборон неодноразово вимагав скасувати Антимонопольний комітет, посилаючись на те, що вони не передбачені законом. У відповідь Верховна Рада ухвалила закон, що надає органам місцевого самоврядування повноваження самостійно вводити заборону на продаж алкоголю в певний час доби.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram