ГоловнаСуспільствоПодії

Грабіжники ювелірного магазину в Києві були іноземцями й серйозно готувалися до злочину, - поліція

Їм загрожує від 15 років в'язниці до довічного ув'язнення.

Грабіжники ювелірного магазину в Києві були іноземцями й серйозно готувалися до злочину, - поліція
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Озброєні грабіжники, що напали на ювелірний магазин у Києві і застрелили охоронця, - іноземці, вони серйозно готувалися до злочину.

Такого висновку дійшли правоохоронці після проведення першочергових слідчих дій, повідомляється на сайті столичної поліції.

Як повідомлялося, у неділю ввечері в Шевченківському районі троє озброєних людей у масках учинили напад на ювелірний магазин. За попередньою інформацією, сума збитку - 5 млн гривень.

Автомобіль, на якому втікали грабіжники, знайшли спаленим на території гаражного кооперативу в Солом'янському районі.

"Нападники поводилися зухвало і, на жаль, у результаті цього нападу загинув охоронець. Проаналізувавши всю зібрану інформацію, можемо говорити про те, що злочинці чітко спланували розбійний напад: вони вибрали зручний час, коли в місті не буде заторів, прорахували шляхи відходу та місце відстою машини. Навіть той факт, що спалили автомобіль, який використовували під час нападу, свідчить про те, що вони намагалися знищити речові докази: саме в салоні виявили зброю, яку вони, ймовірно, використовували під час розбрю", - розповів т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції Києва Віктор Нечитайло.  

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Він також зазначив, що нападники - не українці: між собою вони спілкувалися іноземною мовою, а до охоронця і продавця один з них звертався російською.

"За словами свідків, на скоєння злочину в них пішло кілька хвилин. При цьому вони добре орієнтувалися в магазині: про це свідчить те, що забрали нападники здебільшого ювелірні прикраси з дорогоцінними каменями. Остаточна сума збитку буде встановлена після інвентаризації", - додав Нечитайло .

На розшук нападників був орієнтований весь особовий склад поліції Києва, був складений план проведення оперативно-розшукових заходів і гласних і негласних слідчих дій.

"Ми будемо вдячні за будь-яку інформацію про цей злочин. Тому, якщо ви її маєте, просимо телефонувати на 102. За вбивство охоронця і напад на ювелірний магазин зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення", - додав Нечитайло.

Кримінальні провадження розслідуються за двома статтями Кримінального кодексу: п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 4 ст. 187 (розбій). 

Нагадаємо, раніше поліція зловила двох підозрюваних у пограбуванні ювелірного магазину під Харковом. Ними виявилися 35-річний мешканець селища Донець і 30-річний громадянин Грузії. Погрожуючи зброєю, вони забрали товару на 300 тисяч гривень.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram