ГоловнаСуспільствоВійна

Тука: Україна вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря

Він також додав, що не бачить суто військового шляху вирішення проблеми.

Тука: Україна вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря
Георгий Тука
Фото: zik

Україна вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря у відповідь на дії Російської Федерації. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в інтерв'ю "Апострофу".

Зокрема, Тука зазначив, що силове розблокування Азовського моря вивчається. Водночас він наголосив, що не готовий оприлюднити такий сценарій.

"Ситуація дуже складна, але я не можу сказати, що ми його (Азовське море, - ред.) втратили. Я не готовий оприлюднити певні сценарії, які ми зараз вивчаємо, зокрема застосування сили щодо розблокування. Питання дуже складне. І я просто не хотів би зараз, не маючи певного рішення, розповідати про майбутні дії", - сказав Тука.

Він також додав, що не бачить суто військового шляху вирішення цієї проблеми.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що військово-політичне керівництво Російської Федерації розглядає Азово-Чорноморський регіон як важливий плацдарм для подальшої експансії.

Крім того, Президент України Петро Порошенко обговорював загрози, створювані РФ в Чорному і Азовському морях, на саміті "Україна-ЄС". Він зазначив, що розраховує на підтримку міжнародних партнерів у посиленні тиску на РФ для зняття російської блокади в Азовському морі.

Азовське море, згідно з договором від 2004 року між Україною і РФ про співробітництво в Азовському морі і Керченській протоці, є морем внутрішнього користування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram