ГоловнаСуспільствоПодії

Водій маршрутки, що потрапила в смертельну ДТП з КамАЗом, не мав дозволів на перевезення пасажирів

В аварії загинули шість дітей і один дорослий.

Водій маршрутки, що потрапила в смертельну ДТП з КамАЗом, не мав дозволів на перевезення пасажирів

Водій маршрутки, яка потрапила в ДТП на трасі "Харків-Сімферополь" у Запорізькій області 10 серпня, не мав дозвільних документів на перевезення пасажирів. Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, йдеться на сайті відомства.

"Попередньо встановлено, що водій мікроавтобуса не мав жодних дозвільних документів на перевезення пасажирів і здійснення такого виду діяльності. Зараз курортний сезон, тому підвищений попит на перевізників. Саме цим і користуються деякі власники автотранспорту в гонитві за прибутком. Вони не звертають уваги на відсутність дозвільних документів для перевозу пасажирів, а нерідко їх не зупиняє навіть відсутність водійського досвіду", - зазначив голова Нацполіції.

Жертвами аварії за участю мікроавтобуса і вантажівки стали семеро людей. Шестеро загинули на місці, 7-річна дитина померла сьогодні в лікарні під час операції.

За однією з версій, у вантажного автомобіля відмовило рульове управління, і він на повній швидкості врізався в маршрутку. Автобус від удару перекинувся, вантажівка проломила відбійник і вилетіла в кювет.

31-річному водієві КамАЗа оголосили підозру, сьогодні йому мають обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, третій тиждень триває операція "Перевізник", в рамках якої поліція перевіряє пасажирські автобуси. Серед поширених порушень - водіння в нетверезому стані, відсутність дозволів на перевезення пасажирів, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, відсутність обов'язкового технічного контролю.

У перший ж день перевірок були виявлені порушення в роботі 87 автобусів. За тиждень операції поліція виявила більш як 2000 порушень пасажирських перевезень. За 20 днів операції "Перевізник" правоохоронці спіймали 50 водіїв автобусів у нетверезому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram