ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція зловила п'яного водія за кермом маршрутки Київ-Боярка

За 20 днів операції "Перевізник" виявили 50 водіїв автобусів в нетверезому стані.

Поліція зловила п'яного водія за кермом маршрутки Київ-Боярка
Фото: npu.gov.ua

У Київській області поліцейські виявили за кермом маршрутки Київ-Боярка водія в стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомляється на сайті Нацполіції столиці.

"В рамках операції "Перевізник" в Чабанах поліцейські зупинили автомобіль "Мерседес Бенц Спринтер". За кермом перебував 43-річний водій з ознаками алкогольного сп'яніння. Нетверезий стан маршрутника підтвердив і результат медичного огляду", - йдеться в повідомленні.

Транспортний засіб здійснював перевезення пасажирів зі столиці в Боярку. На момент зупинки людей в салоні не було.

Водія поліцейські зняли з маршруту і склали щодо нього протокол про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Тим часом голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що за 20 днів операції "Перевізник" поліція виявила 50 водіїв автобусів в нетверезому стані.

Станом на 10 серпня поліція оглянула понад 64 тис. транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів. Півтори тисячі з них були технічно несправні.

Нагадаємо, операція "Перевізник" з перевірки пасажирських автобусів почалася після того, як в трьох ДТП 20 липня загинуло 18 осіб. У поліції сформували 33 групи з виявлення та документування порушень у сфері пасажирських перевезень. У перший же день перевірок були виявлені порушення в роботі 87 автобусів. За тиждень операції поліція виявила більш як 2000 порушень пасажирських перевезень.

Серед поширених порушень: перевезення пасажирів понад встановлену кількість, управління без необхідних документів, відсутність обов'язкового технічного контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram