ГоловнаСуспільствоПодії

Водія КамАЗу, причетного до великої ДТП у Запорізькій області, заарештували (оновлено)

Він порушив правила дорожнього руху і здійснив небезпечний маневр, а також мала місце технічна несправність автомобіля.

Водія КамАЗу, причетного до великої ДТП у Запорізькій області, заарештували (оновлено)

31-річному водієві, який був за кермом вантажного автомобіля "КамАЗ", що зіткнувся з мікроавтобусом у Запорізькій області, в результаті чого загинули шестеро людей, повідомили про підозру. Про це УНН розповіла прес-секретар ГУ НП у Запорізькій області Катерина Людвік.

"Йому оголошено підозру за ч.3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України", - сказала прес-секретар поліції Запорізької області.

Також, за її словами, сьогодні в одному з судів Запоріжжя планується обрати водієві вантажівки запобіжний захід.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Оновлення. Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя заарештував на 60 днів без права застави водія "КамАЗа", який протаранив 10 серпня маршрутку на трасі Харків-Сімферополь. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу для 32-річного жителя Краматорська, який перебував за кермом вантажівки, сторона звинувачення клопотала перед судом про арешт.

Це аргументувалось тим, що, за матеріалами слідства і за свідченнями очевидців, він порушив правила дорожнього руху і здійснив небезпечний маневр - перебудувався ліворуч і протаранив маршрутку.

При цьому сторона захисту зазначила, що результатів експертизи ще немає, а водій "КамАЗа" шкодує про скоєне. Крім того, мала місце також технічна несправність автомобіля.

Нагадаємо, 10 серпня 2018 року на трасі "Харків-Севастополь" в Запорізькій області сталося зіткнення вантажного автомобіля "КамАЗ" з мікроавтобусом. В результаті ДТП загинули шестеро людей, серед яких п'ятеро дітей. Ще 12 осіб отримали травми. Серед восьми госпіталізованих одна дитина 2011 р.н. Його стан оцінюють як вкрай важкий.

Вчора ввечері правоохоронці затримали водія "КамАЗа".

За однією з версій, у вантажного автомобіля відмовило рульове управління, і він на повній швидкості врізався в маршрутку. Автобус від удару перекинувся, вантажівка проломила відбійник і вилетіла в кювет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram