ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківська прокуратура передала до суду справу другої чиновниці, обвинуваченої у смерті 3-річної дитини

Начальник Центру соціальних служб не визнає своєї провини.

Харківська прокуратура передала до суду справу другої чиновниці, обвинуваченої у смерті 3-річної дитини
Фото: Сергей Нужненко

Харківська місцева прокуратура №2 передала до суду обвинувальний акт стосовно директорки Центру соціальних служб одного з районів Харкова, підозрюваної у недбалості, що спричинила смерть 3-річної дитини від голоду і побоїв.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що заяву про вилучення із сім'ї 2 дітей 3 і 6 років, подав у Центр соцслужб брат матері цих дітей на початку вересня 2017 року. Він повідомив, що чоловік його сестри систематично б'є дітей.

Досудове розслідування встановило, що директор Центру не організувала розслідування, а лише відзвітувала про нього на папері. Фахівці центру не відвідували місце проживання проблемної сім'ї, водночас складаючи документи формально, зі слів матері дітей, яка заперечувала насильство в сім'ї.

Однак, вже наприкінці вересня молодший хлопчик, доставлений до лікарні каретою швидкої допомоги, помер від численних травм і фізичного виснаження.

Раніше за звинуваченням у недбалості вже отримала умовний термін інша співробітниця соцслужб - начальник служби у справах дітей. Як повідомили LB.ua у харківській прокуратурі, жінка визнала свою провину, співпрацювала зі слідством, тому розгляд справи щодо неї пройшов швидше і закінчився умовним терміном.

Директор Центру соціальних служб, своєю чергою, не визнає провини і заперечує свою причетність до загибелі хлопчика.

Нагадаємо, до суду вже передано обвинувальний акт стосовно батьків загиблої дитини. 26-річну матір звинувачують у злісному невиконанні обов'язків з догляду за дитиною, що спричинило смерть від тяжких тілесних ушкоджень, вона перебуває під домашнім арештом. 31-річного батька звинувачують у тортурах, умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, його тримають під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram