ГоловнаСуспільствоВійна

Командування ООС підтвердило загибель військового, який зник у середу

Загін Дмитра Українського потрапив у засідку бойовиків.

Командування ООС підтвердило загибель військового, який зник у середу
Фото: www.0629.com.ua

Командування операції Об'єднаних сил заявляє, що зниклий 8 серпня український військовослужбовець загинув.

Про це повідомив спікер штабу ООС Анатолій Стельмах під час брифінгу в п'ятницю.

"Стала відома доля військовослужбовця Об'єднаних сил, з яким було втрачено зв'язок під час виконання бойового завдання ... він загинув, а тіло героя потрапило в руки окупантів", - сказав він.

За словами Стельмаха, убитий - командир групи прикриття Дмитро Українець, уродженець Донбасу.

"З початком окупації зі зброєю в руках став на захист своєї Батьківщини. 8 серпня в складі розвідувальної групи виконував розвідувальне завдання в так званій "сірій зоні". Будучи командиром групи прикриття зрозумів, що потрапив у засідку, прийняв бій. Основна група, отримавши доповідь від Дмитра про засідку, почала відхід. Дмитро Українець разом з побратимом, якому виповнилося всього 19 років, вели бій з переважаючими силами супротивника. З'ясувавши, що основна група відійшла й отримавши наказ на відхід, залишився в оточенні ворогів і наказав відходити 19-річному розвіднику. Молодший сержант Дмитро Михайлович Український загинув як герой", - сказав Стельмах.

За мужність і героїзм під час виконання бойового завдання Дмитро Українець представлений до державної нагороди посмертно.

Нагадаємо, напередодні в результаті підриву військового автомобіля в районі Золотого один український військовий загинув, четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram