ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, двох поранено

За добу бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, двох поранено
Фото: facebook/pressjfo.news

За минулу добу російські окупаційні війська 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців на Донбасі, в тому числі тричі з важкого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях ЗСУ біля Станиці Луганської, Кримського, Новотошківського, Новозванівки, Троїцького, Луганського, Новолуганського, Майорська, Зайцевого, Мар'їнки, Красногорівки, Старогнатівки, Новомихайлівки, Богданівки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного і Широкиного.

Поряд із цим противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм позиції військових біля Новолуганського, Гнутового і Лебединського, а в районі Мар'їнки зафіксовано роботу ворожої снайперської групи.

У результаті бойових дій один військовий загинув, двоє отримали поранення.

Протягом доби бойовики російських окупаційних військ чотири рази відкривали вогонь - біля Опитного, Новомихайлівки, Павлополя і Широкиного. Важкого озброєння не застосовували. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

За даними розвідки, одного бойовика знищено, четверо отримали поранення.

Нагадаємо, протягом дня в четвер бойовики шість разів порушили режим припинення вогню. В результаті двох військовослужбовців поранили. Крім того, під час обстрілу українських позицій біля міста Золоте постраждала 16-річна місцева жителька.

Днями спостерігачі ОБСЄ заявили про завершення ефекту від "хлібного" перемир'я, оголошеного з 1 липня на час жнив. За їхніми даними, в середньому "режиму тиші" дотримуються два тижні, потім обстріли поновлюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram