ГоловнаСуспільствоПодії

Заарештовано організатора нападу на Товариство угорської культури в Ужгороді

Його затримали співробітники СБУ в Дніпропетровській області.

Заарештовано організатора нападу на Товариство угорської культури в Ужгороді
Фото: zak.gp.gov.ua

8 серпня співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпропетровській області організатора нападу на Товариство угорської культури, що сталося 27 лютого в Ужгороді. Сьогодні йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості виходу під заставу.

Про це повідомила прокуратура Закарпатської області.

У ніч на 27 лютого в ужгородському офісі Товариства угорської культури Закарпаття сталася пожежа. Вогонь знищив меблі та частину майна на площі 25 квадратних метрів. Під час слідства було встановлено, що пожежа сталася в результаті детонації саморобного вибухового пристрою.

У травні 2018 року під суд відправили двох підозрюваних у цій справі (хоча затримували трьох). Їх дії кваліфікували за ст. 14, ст. 113 (підготовка до диверсії), ч.2 ст. 258 (теракт), ч.1 ст. 263 (незаконне перевезення вибухівки), ч. 2 ст. 194 (навмисне пошкодження майна)

Нагадаємо, що ще один напад на офіс Товариства угорської культури стався 4 лютого, тоді в будівлю кинули пляшку із запальною сумішшю. Співробітники поліції Закарпатської області встановили, що до підпалу будівлі можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевській з Кракова і Томаш Рафал Шімковяк з Бидгоща. Марглевській і Шімковяк мають стосунок до польської праворадикальної організації "Фаланга".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram