ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримського диверсанта" Лимешка етапували з Сімферополя до Росії

На цей момент Лимешко перебуває в Краснодарі.

"Кримського диверсанта" Лимешка етапували з Сімферополя до Росії
Геннадий Лимешко
Фото: Стоп-кадр с видео

Засудженого в анексованому Криму українця Геннадія Лимешка етапували в Російську Федерацію.

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк у Фейсбуці.

"Засудженого на вісім років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному виготовленні, перевезенні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин Геннадія Лимешка етапували з Сімферополя для відбування покарання. На цей момент Лимешко перебуває в Краснодарі", - написав він.

За попередньою інформацією, Лимешка можуть відправити в Кабардино-Балкарію, Саратов або залишити в Краснодарському краї.

Нагадаємо, в серпні 2017 року в Криму ФСБ Росії заявила про затримання "агента СБУ" під час спроби пошкодити лінію електропередачі Судак - Новий Світ. Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту Лимешка, який зізнався в підготовці диверсій на території анексованого Криму. При ньому нібито знайшли дві тротилові шашки типу "200" із запалювальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, гранату РГД-5 з вкрученим запалом, ємності з займистою сумішшю, ручну пилку (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) і цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами Служби безпеки України".

У СБУ назвали затримання Лимешка провокацією і заявили, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова. В Міноборони України повідомили, що Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом та був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.

10 травня Судакський міський суд в окупованому Криму визнав Лимешка винним і засудив його до восьми років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram