ГоловнаСуспільствоЖиття

Аброськін: вбивство Сармата в Бердянську було замовним

Слідство розглядає три версії умисного вбивства Олешка.

Аброськін: вбивство Сармата в Бердянську було замовним
Виталий Олешко (Сармат)
Фото: Facebook

Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін вважає, що вбивство бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка було замовним.

Про це він заявив під час наради за участю керівництва поліції Запорізької області та прокуратури Бердянська.

На нараді обговорювалися основні версії умисного вбивства Олешка і були визначені основні напрямки щодо їх відпрацювання. Також було прийнято рішення про зміну підслідності. Так, з учорашнього дня розслідуванням цієї кримінальної справи займається Слідче управління поліції Запорізької області під процесуальним керівництвом облпрокуратури.

За словами Аброськіна, розглядаються три основні версії вбивства.

"Перша версія - злочин скоєно особами, що входять у злочинні організації. Також ми розглядаємо версії скоєння цього злочину через активну громадську або підприємницьку діяльність убитого", - зазначив перший заступник голови Нацполіції.

Зараз, за його словами, поліція Запорізької області встановлює всіх учасників злочину.

"У нас є всі підстави вважати, що це - вбивство на замовлення. Сліди ведуть за межі Бердянська та Запорізької області. Зараз ми встановлюємо всіх учасників - від виконавців, поплічників до замовників. Є певні напрацювання. Упевнений, що найближчим часом буде затримано всіх причетних до скоєння вбивства", - підкреслив Аброськін.

Нагадаємо, 31 липня в Бердянську застрелили бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка (позивний Сармат). Того ж дня було затримано чотирьох підозрюваних. Їм закидають вчинення умисного вбивства за попередньою змовою (п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу). У підозрі йдеться, що злочин скоєно на ґрунті особистої неприязні.

3 серпня суд заарештував усіх чотирьох на два місяці. Під час обрання їм запобіжного заходу була озвучена основна версія досудового слідства - поліція і прокуратура вважають, що Олешка вбили "на ґрунті особистих неприязних відносин у зв'язку з наявними протиріччями у підприємницькій діяльності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram