ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція Слов'янська з початку року затримала 80 пособників бойовиків

Затриманий чоловік у 2014 році "ніс службу" на блокпостах окупантів.

Поліція Слов'янська з початку року затримала 80 пособників бойовиків
Фото: Макс Левин

У Слов'янську поліція затримала 80 бойовиків з початку року. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

У прес-службі повідомили про затримання чергового пособника бойовиків. 43-річний житель Слов'янська чергував на блокпостах бойовиків у центрі міста. Колишній учасник незаконного збройного формування виявив бажання співпрацювати з поліцією і дав свідчення.

У 2014 році чоловік дізнався від знайомих, що бойовики шукають охочих для "роботи" на своїх блокпостах. Приєднавшись до бойовиків, він незаконно здійснював огляд транспорту і громадян у центрі Слов'янська.

"Після звільнення регіону від окупації найманець залишався за місцем проживання, розраховуючи, що про його протизаконну діяльність ніхто не дізнається. Однак його викрили дільничні офіцери поліції", - повідомляє поліція.

Наразі стосовно екс-бойовика розпочато кримінальне провадження за статтею про створення "не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

Поліцейські повідомили, що завдяки співпраці з небайдужими громадянами затримання учасників незаконних збройних формувань відбувається "майже щодня".

Нагадаємо, Слов'янськ і Краматорськ, захоплені бойовиками в 2014 році, були звільнені учасниками антитерористичної операції в липні того ж року, під ворожою окупацією ці міста перебували близько трьох місяців.

З 2014 року триває судовий процес у справі колишнього міського голови Слов'янська Нелі Штепи, яку звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і суверенітет України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram