ГоловнаСуспільствоОсвіта

60% абітурієнтів вступили в ті виші, в які хотіли найбільше

Міністерство освіти підбиває підсумки вступної кампанії-2018.

60% абітурієнтів вступили в ті виші, в які хотіли найбільше
Фото: 24tv.ua

Майже 60% абітурієнтів отримали рекомендації на бюджет за першим пріоритетом - тобто в ті ВНЗ і на ті спеціальності, які цікавили їх найбільше. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила міністр освіти України Лілія Гриневич.

Підбиваючи підсумки вступної кампанії-2018, міністр зазначила, що 2 221 особа скористалася правом на пільги під час вступу у ВНЗ на бакалаврат у 2018 році. Зокрема, 48 осіб були зараховані за співбесідою, 2 175 осіб рекомендовані до зарахування за вступними іспитами.

На бюджетну форму навчання були рекомендовані 58 875 абітурієнтів, 87% із них подали оригінали документів і зараховані у вищі навчальні заклади. Серед рекомендованих 7107 осіб із сільським коефіцієнтів і 1814 осіб із рекомендаціями про регіональне замовлення.

Міністерство також проаналізувало, в яких ВНЗ збільшилася кількість рекомендованих на бюджет вступників порівняно з 2017 роком. У топ-10 увійшли Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Дніпровська політехніка, Львівська політехніка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет біоресурсів і природокористування, Харківський національний університет імені Каразіна, Києво-Могилянська академія, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Харківський національний університет радіоелектроніки.

У регіональному розрізі найбільше місць державного замовлення дісталося Києву (27,7%), Харківській області (12,5%), Львівській області (11,2%), Дніпропетровській (6,2%) і Одеській (5,1%).

Нагадаємо, основна вступна кампанія завершилася 6 серпня - цього дня рекомендовані до зарахування на бюджет абітурієнти мусили подати оригінали документів для зарахування у ВНЗ. Ті, хто не отримав рекомендації, беруть участь у конкурсі на контрактні місця. Державне замовлення на навчання у вищих навчальних закладах цього року склало 191,1 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram