ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура передала в суд обвинувальний акт у справі поліцейських, які катували жінку

Майор і старший лейтенант "вибивали" свідчення.

Прокуратура передала в суд обвинувальний акт у справі поліцейських, які катували жінку
Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області направила до суду звинувачення проти поліцейських, які вивезли в лісосмугу жінку, щоб вибити в неї свідчення в крадіжці телефону.

Про це повідомляє прес-служба регіональної прокуратури.

Слідчі встановили, що на початку січня 2018 року 28-річний старший лейтенант поліції викликав до відділку 34-річну жінку і повідомив, що її підозрюють у крадіжці телефону. На жінку як підозрювану вказав потерпілий, але жоднх підтверджень не надав.

Жінка заявила, що телефон не брала і не знає, хто це зробив.

"34-річний майор почав руками і ногами бити "підозрювану". Але вона все одно відмовлялася визнавати крадіжку телефону. Тоді поліцейські забрали її мобільний, посадили в машину і відвезли в лісосмугу поблизу окружної Харкова. Там, погрожуючи її роздягнути, надіти наручники і залишити в безпорадному стані, вони продовжували вибивати у неї зізнання. Зрештою, жінка погодилася визнати себе винною", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Протягом розслідування з'ясувалося, що майор, який брав участь у тортурах, проходить у ще одній справі про "вибивання" свідчень зі студентів аерокосмічного університету. Цю справу вже розглядає суд.

Правоохоронців на вимогу прокуратури відсторонили від займаних посад.

Нагадаємо, раніше суд виправдав і визнав невинним колишнього начальника слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Луганській області Віталія Жалдака, звинуваченого в 50-тисячному хабарі за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram