ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція розслідує незаконне скидання пташиного посліду у передмісті Херсона

Жителі міста вже дві доби скаржаться на нестерпний запах.

Поліція розслідує незаконне скидання пташиного посліду у передмісті Херсона
Фото: 0552.ua

Поліція почала розслідувати незаконне розміщення великої кількості необробленого пташиного посліду в передмісті Херсона. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав начальник департаменту екології Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Попутько.

Жителі всіх районів міста за останні два дні неодноразово скаржилися на сильний сморід. Фахівці встановили, що сильний неприємний запах виник через розміщення необробленого курячого посліду на полях у селищі Східне.

"На полях незаконно розміщений послід птахів. Там саме необроблений послід, а це дуже концентрована отрута, і, на жаль, його не можна розміщувати в такому вигляді. Він повинен бути погашений, а там він в необробленому стані. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження вже відкрито", - повідомив Попутько.

За його словами, правоохоронці встановлюють розмір збитків.

Місцеве видання 0552 уточнює, що екологи застали на полі машину птахофабрики "Авангард", яка вивантажувала послід. Відходи розкидані на території приблизно кілометра.

Нагадаємо, в Київській області поліція затримала власників агрохолдингу "Агромарс" за підозрою в організації пташиного могильника і забрудненні навколишнього середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram