ГоловнаСуспільствоЖиття

Важливо: Кіпр представив нову версію програми отримання громадянства через інвестиції

З другої половини 2018 року іноземні інвестори будуть отримувати кіпрське громадянство за зміненими правилами. Про це повідомили представники програми інвестиційного громадянства в Лімассолі на третій щорічній конференції Cyprus Citizenship & Residency by Real Estate Investment Summit.

Кіпрська програма: зміни 2018

У 2014 році уряд Кіпру створив одну з найпривабливіших програм громадянства на території Євросоюзу. З кожним роком програма ставала популярнішою, а кількість охочих отримати кіпрський паспорт зростала. У 2016 році на оформлення громадянства подали заявки 443 інвестори з сім'ями, у 2017-му - 503 інвестори.

Мінімальна ставка податку на прибуток, доступ до якісної освіти та медицини, конфіденційність, відсутність вимог щодо проживання і знання мови, а також швидкість отримання паспортів - головні переваги кіпрської програми.

Щоб зберегти контроль над інвестиціями та забезпечити безпеку учасникам програми, уряд Кіпру ухвалив рішення вдосконалити процес надання громадянства.

Про головні зміни повідомили наприкінці травня спікери конференції Cyprus Citizenship & Residency by Real Estate Investment Summit.

Що треба знати

Зміни торкнулися кількості можливих заявок від інвесторів на рік. Допустима кількість - 700 інвесторів з сім'ями. З моменту створення програми число інвесторів-заявників на рік ще не досягало позначки 700 осіб, тому це нововведення не можна розцінювати як обмеження.

Буде створено спеціальний комітет з нагляду і контролю. Його головне завдання - стежити за перебігом процесу отримання громадянства і виконанням сторонами умов договору.

Зміни торкнуться і перевірки на благонадійність. Раніше перевіркою джерел походження коштів інвесторів займався кіпрський банк. Тепер до процедури буде залучено і відповідний комітет CIP Cyprus, яким інвестор повинен надати такий самий пакет документів, як і банку.

Альтернатива Кіпру - Мальтійський паспорт за інвестиції →

Детальніше дізнатися про нововведення з їх розшифровкою, а також подати заявку на отримання кіпрського паспорта можна на сайті юридичної компанії "Іммігрант Інвест".

"Іммігрант Інвест" представляє кіпрську програму в Україні. На сайті компанії зібрана актуальна інформація про інвестиційні програми.

"Іммігрант Інвест"

Victory House, 205, Archbishop Makarios Avenue,

3030 Limassol, Cyprus

+357 (25) 030-038

[email protected]

https://immigrantinvest.com

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram