ГоловнаСуспільствоПодії

На трасі в Дніпропетровській області розлилася цистерна азотної кислоти (оновлено)

Загрози життю людей і тварин немає.

На трасі в Дніпропетровській області розлилася цистерна азотної кислоти (оновлено)
Фото: dp.dsns.gov.ua

На трасі Дніпро-Кобеляки-Решетилівка в Дніпропетровській області сталася розгерметизація автоцистерни, яка перевозила азотну кислоту.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Надзвичайна подія сталася на дорозі за межами села Іванівка.

Відзначається, що автоцистерна перевозила 24 тонни азотної кислоти. Витік стався в першому відсіку цистерни, де було 8 тонн хімречовини.

Фото: dp.dsns.gov.ua

Водій автомобіля перекачав 4 тонни кислоти з пошкодженого відсіку в порожній. Кількість азотної кислоти, що витекла, становить близько 3 - 4 тонни на площі 40-45 кв. метрів.

"Станом на 16:00 витік кислоти припинено. Пожежно-рятувальні підрозділи проводять роботи з нейтралізації рідини", - наголошується в повідомленні.

Фото: dp.dsns.gov.ua

На місці події працюють 35 чоловік особового складу та сім одиниць техніки.

Оновлення. В результаті витоку азотної кислоти загрози життю людей і тварин немає. Про це повідомила речник Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області Дарина Гречіщева, повідомляє112 Україна.

"Було здійснено осідання самої хмари. Зараз залишки речовини, які залишилася на ґрунті, нейтралізуються з використанням каустичної соди. Загрози населеним пунктам немає. Людей евакуювати не довелося. Водій самостійно відвіз вантажівку з траси в поле, де немає загрози людям і тваринам. Ґрунт потрібно буде потім відновлювати", - зазначила Гречіщева.

Вона додала, що зараз водій і господар цього вантажу перебувають в райвідділі поліції і дають пояснення правоохоронцям.

Оновлення 22:26. За фактом витоку азотної кислоти в Дніпропетровській області поліція відкрила кримінальне провадження, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Під час відкритого за ч. 1 ст. 267 (" Порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами ") кримінального провадження будуть встановлені причини витоку хімічної речовини і особи, які можуть бути причетні до цього", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Шостці при вивезенні з підприємства розсипали невідому хімречовину з нудотним запахом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram