ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі про пожежу в таборі "Вікторія" перенесено на місяць

Підсудна Тетяна Ланіна не з'явилася на засідання "за станом здоров'я", а її адвокат пішов у відпустку.

Суд у справі про пожежу в таборі "Вікторія" перенесено на місяць
Фото: odessitua.com

Київський районний суд Одеси відклав до вересня розгляд справи Саркісяна-Ланіної. Екс-заступник директора табору "Вікторія" Тетяна Ланіна повідомила про погіршення здоров'я, повідомляє "Укрінформ".

"Вислухавши позиції сторін звинувачення і захисту, а також інформацію про неявку через хворобу підсудної Ланіної і відпустку її адвоката, прийняли рішення наступне засідання суду відкласти орієнтовно до вересня", - сказав суддя Віктор Чаплицький.

Адвокат Тетяна Сягровець, яка представляє інтереси двох сімей, які втратили в пожежі дітей, заявила про можливість допиту потерпілих дітей, оскільки в залі присутній екс-директор табору Петрос Саркісян. Представники сторони обвинувачення і три адвокати Саркісяна висловилися проти допиту потерпілих без присутності Ланіної.

За словами Ігоря Карпова, одного з адвокатів Саркісяна, неявка Ланіної пов'язана з різким погіршенням стану здоров'я підсудної - "лікар заборонив їй пересуватися". Крім того, її адвокат - у відпустці до 2 вересня.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року пізно ввечері в одеському дитячому таборі "Вікторія" сталася пожежа: загорілася дерев'яна будівля одного з корпусів. В результаті пожежі загинули троє дітей. Керівництво табору відсторонили від роботи, суд виніс вирок тільки виховательці Наталії Цокур, відповідальній за пожежну безпеку. Триває суд над колишнім директором табору Петросом Саркісяном і його заступницею Тетяною Ланіною. Чиновників звинувачують у службовій підробці і привласненні бюджетних коштів, а також у загибелі дітей через недбалість посадових осіб.

Напередодні Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомила про необхідність припинити експлуатацію 33 закладів у Києві - 21 торгового центру, 3 лікарень і 9 шкіл і дитсадків у зв'язку з порушенням вимог пожежної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram