ГоловнаСуспільствоЖиття

Стало відоме ім'я підозрюваного в нападі на Гандзюк (оновлено)

Микола Новиков зараз чекає на адвоката в суді.

Херсонський міський суд відклав засідання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного в замаху на співробітницю мерії Херсона Катерину Гандзюк до 13:00 понеділка.

Про це повідомив у Фейсбуці юрист Масі Найєм.

"Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні злочину проти Катерини Гандзюк перенесли у зв'язку з тим, що в суд не з'явився адвокат підозрюваного. Сьогодні о 13:00 буде продовжено засідання з адвокатом із системи надання безоплатної правової допомоги", - написав він.

Найєм також опублікував фото підозрюваного.

Фото: facebook.com/MasiNayyem

"На фото - підозрюваний. Новиков Микола Миколайович, 30.11.1978 р.н., м. Херсон, зареєстрований за адресою: м. Херсон, проспект Адмірала Сенявіна, буд. 142, кв. 35", - додав він.

Оновлення. Народний депутат Антон Геращенко в ефірі 112 каналу заявив, що Новиков - тільки виконавець замаху. Хто замовив злочин - ще встановлюють.

"Новиков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсона. Раніше судимий за статтею "Крадіжка", раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю. Є членом одного із злочинних угруповань Херсонщини. Очевидно, що він виконував замовлення. Зараз поліція вивчає питання його зв'язків, контактів", - заявив він.

Геращенко наполягає, що замовники не пов'язані з поліцією.

"Приблизні намітки є. Можу відразу сказати, що ці замовники і організатори не мають нічого до поліції. Хоча Гандзюк і її друзі публічно заявляли, що до цього причетна поліція, це абсолютна неправда", - сказав він.

Оновлення 15:50. Херсонський суд узяв під варту без права застави підозрюваного в нападі на виконувача обов'язків керуючого справами мерії Херсона, антикорупційну активістку Катерину Гандзюк. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Процесуальне керівництво в цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура Херсонської області.

У мікроблозі Twitter прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що підозрюваного заарештовано на два місяці, до 1 жовтня.

Нагадаємо, вранці 31 липня Гандзюк біля під'їзду її будинку облили сірчаною кислотою. Жінка отримала серйозні опіки і була на літаку доставлена до Києва.

Відразу після нападу поліція порушила кримінальну справу за статтею "хуліганство". Після отримання діагнозу від медиків кваліфікацію справи змінили на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу - умисне тяжке тілесне ушкодження. Після того, як стала відома речовина, якою облили Гандзюк, кваліфікацію поміняли вдруге - на замах на вбивство (ст.15, п.4 ч.2 ст.115 КК).

3 серпня поліція затримала підозрюваного в замаху на Гандзюк, але ні фото, ні імені його не повідомила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram