ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області згоріла дерев'яна церква 18 століття

Вогонь гасили 36 рятувальників протягом майже трьох годин. Постраждалих немає.

5 серпня в селі Велика Горожанна біля Львова згорів дерев'яний храм Української греко-католицької церкви, побудований 1798 року, пам'ятка архітектури місцевого значення.

Про це повідомила прес-служба ДСНС у Львівській області.

Під час займання церква була замкнена, людей всередині не було.

"У нас є встановлений графік. О 9 годині починається утреня, а о 10:20 - служба Божа. О 11:45 завершили служіння - і паламар все знеструмив, вимкнув рубильник, і ми розійшлися по домівках. Потім близько 13:30-13:40 я пішов видати для померлого церковні речі, необхідні для похорону. І все, замкнув церкву. Ну а потім хтось побачив, що в церкві горить. Почали дзвонити паламарю, потім мені подзвонили. Я швиденько приїхав з дому - вже всередині в паламарні вогонь горів. Було вже осіб 50, і відрами носили, лили-лили воду, а воно тільки поширювалося", - розповів отець Михайло Змроць.

До моменту приїзду рятувальників палала вже значна частина будівлі, обвалилися два куполи. Пожежникам удалося врятувати церкву від повного знищення і не допустити загоряння розташованої поруч дерев'яної дзвіниці.

Проте пожежа знищила церковний інвентар і майно на площі 90 кв. м, три куполи і дерев'яні перегородки, а також пошкодила внутрішні дерев'яні стіни на площі 125 кв. м.

Вогонь гасили 36 рятувальників протягом майже трьох годин. Постраждалих немає.

Нагадаємо, 11 червня в Івано-Франківській області згорів один з найбільших дерев'яних храмів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram