ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Патріарх Кирило зустрінеться зі Вселенським патріархом перед засіданням з приводу українського питання

"Під час візиту сторони обговорять питання, що становлять взаємний інтерес".

Патріарх Кирило зустрінеться зі Вселенським патріархом перед засіданням з приводу українського питання
Предстоятель Русской православной церкви Кирилл
Фото: EPA/UPG

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) 31 серпня відвідає Стамбул, де зустрінеться з патріархом Константинопольським Варфоломієм.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС з посиланням на офіс секретаря Священного Синоду Константинопольського патріархату.

Зазначено, що під час візиту "сторони обговорять питання, що становлять взаємний інтерес".

У липні делегація Константинопольської церкви відвідала Москву і зустрілася з Кирилом. За підсумками тієї зустрічі повідомляли, що на ній обговорювали, зокрема, ситуацію в Україні.

Раніше голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон заявив, що делегація Константинопольського патріархату "по черзі об'їжджала помісні церкви" після надходження звернення президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, 1-3 вересня в Константинополі відбудеться Синаксис - зібрання всіх верховних архієреїв Константинопольської православної церкви на чолі зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. У експертних церковних колах вважають, що на зборах буде порушено питання автокефалії Української, а також Македонської церков.

У зв'язку з цим очікується різка реакції представників Сербської і Московської церков відповідно.

На 10 вересня в Константинополі призначено черговий Собор, на якому питання Томосу для Української церкви може бути оформлено вже юридично. У липні Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив намір дарувати українській церкві автокефалію.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет впевнений, що Томос Українській церкві буде надано вже цього року. Докладно читайте в інтерв'ю Філарета шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram