ГоловнаСуспільствоПодії

Нетверезого водія без водійських прав зупинили на маршруті "Київ-Кельменці"

Перевізнику загрожує позбавлення ліцензії.

Водія пасажирської маршрутки сполученням "Київ-Кельменці", котрий вийшов на рейс нетверезим і без водійського посвідчення, поліцейські зупинили в Чернівецькій області.

За даними прес-служби ГУ НП в Чернівецькій області, спеціальна мобільна група зупинила автобус близько 2 години ночі 4 серпня.  

Фото: cv.npu.gov.ua

За кермом мікроавтобуса перебував 28-річний житель Сокирянського району. Під час перевірки документів з'ясувалося, що водій не має водійського посвідчення.

Крім цього, правоохоронці помітили в чоловіка ознаки сп'яніння. Медичний огляд показав у крові водія 0,62 проміле, що більше ніж утричі перевищує допустиму норму.  

Фото: cv.npu.gov.ua
На водія складено протоколи за статтями 126 і 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - кермування транспортним засобом без відповідних документів на право кермування та кермування транспортним засобом у стані сп'яніння.

"Транспортування пасажирів до кінцевої точки маршруту забезпечили силами поліції", - йдеться в повідомленні.

Дані про виявлене порушення будуть передані в Укртрансбезпеку. Перевізнику загрожує позбавлення ліцензії на здійснення пасажирських перевезень.

Нагадуємо, 21 липня в Україні стартували масові перевірки пасажирського транспорту. Станом на 31 липня в рамках операції "Перевізник" виявлено 21 нетверезого водія, а також встановлено, що з майже 28 тисяч оглянутих транспортних засобів 764 технічно несправні.

Поліція почала операцію "Перевізник" з перевірки маршруток і автобусів після того як в п'ятницю, 20 липня, внаслідок трьох ДТП загинули 18 осіб, понад 20 зазнали ушкоджень.

Першого дня перевірки перевізників мобільні групи інспекторів перевірили понад 200 автобусів і маршруток, виявивши понад 80 порушників.

Лише за перші три дні перевіряльники зловили 10 п'яних водіїв і 139 автобусів, які не пройшли техконтроль.

Міністерство інфраструктури пообіцяло посилити контроль за пасажирськими автоперевезеннями. 

Нагадаємо, з 2016 року штрафи за водіння в п'яному стані  були збільшені втричі - до 10 тис. гривень.

Верховна Рада України має намір запровадити покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права кермування транспортним засобом до 10 років за порушення правил дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння. За ухвалення законопроекту за основу проголосували 240 депутатів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram