ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

18 людей отруїлися шаурмою в Софіївській Борщагівці

Усі, хто отруївся, купували їжу в павільйоні Kabanos на території ЖК "Львівський маєток".

18 людей отруїлися шаурмою в Софіївській Борщагівці
Фото: npu.gov.ua

Після вживання шаурми в Софіївській Борщагівці Києво-Святошинського району Київської області отруїлися 18 осіб, у тому числі 2 дитини.

Прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в області повідомляє, що спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію зареєстрований з 1 серпня.

Встановлено, що всі хворі пов'язують захворювання з вживанням шаурми, яку придбали в торговому павільйоні Kabanos з виготовлення та реалізації шаурми та інших страв швидкого приготування, який розташований на території ЖК "Львівський маєток" с. Софіївська Борщагівка.

Держпродспоживслужба почала санітарно-епідеміологічне розслідування.

"Водночас упродовж 1 серпня провести обстеження в повному обсязі не вдалося: двері павільйону були закриті. Працівник, який представився адміністратором торгових точок, до числа яких входить і цей павільйон, відмовився надавати інформацію про суб'єкта господарювання та реєстрації його потужності", - розповіли у відомстві.

За фактом недопущення до проведення обстеження працівники служб звернулися в Києво-Святошинський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Уже 2 серпня фахівці продовжили обстеження, за результатами якого на об'єкті виявлено низку порушень вимог санітарного законодавства та законодавства в сфері безпеки й окремих показників якості харчових продуктів.

У зв'язку з цим направлено подання в Києво-Святошинський відділ поліції ГУ Нацполіції в Київській області та Києво-Святошинську місцеву прокуратуру про вжиття заходів реагування та порушення кримінального провадження. Проведення протиепідемічних заходів триває.

За останніми даними, в Києві щонайменше 83 особи постраждали в результаті отруєння шаурмою, 12 із них - діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram