ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі з'явилася туристична поліція на мотоциклах, велосипедах і конях

Від початку сезону проти відпочивальників було скоєно два злочини, які вже розкриті.

У Маріуполі з'явилася туристична поліція на мотоциклах, велосипедах і конях
Фото: npu.gov.ua

У Маріуполі й Мангуському районі Донецької області в п'ятницю, 3 серпня, почала працювати туристична поліція.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"Запуск туристичної поліції відбувся в рамках підготовки до проведення музичного фестивалю MRPL CITY 2018", - зазначили в Нацполіції.

Повідомляється, що для патрулювання курортних зон буде виділено близько 15 додаткових патрулів. Патрулювання на велосипедах, мотоциклах і конях прискорить реагування поліції на ділянках, де не може проїхати автомобіль.

Презентували новий підрозділ начальник головного управління Нацполіції області Микола Семенишин і мер Маріуполя Вадим Бойченко.

"Туристична поліція спрямована на те, щоб громадяни, які приїжджають відпочивати, відчували себе захищеними. Ми проаналізували, що кількість туристів зростає, тому для забезпечення спокою громадян і профілактики порушень громадського порядку була збільшена щільність патрульних нарядів, а також розгорнуто роботу трьох поліцейських станцій, щоб безперервно нести службу в курортних зонах", - зазначив Семенишин. 

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Він також наголосив, що з початку туристичного сезону проти відпочивальників було скоєно тільки два злочини. Вони були пов'язані з викраденням майна та вже розкриті.  

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, Маріуполь став другим містом в Україні, де з'явилася туристична поліція. У травні аналогічний проект запустили в Одесі.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram