ГоловнаСуспільствоЖиття

АМКУ оштрафував харківську фірму за снеки "Тунець", зроблені з хека

Компанію також зобов'язали змінити паковання.

АМКУ оштрафував харківську фірму за снеки "Тунець", зроблені з хека
Фото: zaxid.net

Харківське відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало на 68 тис. гривень компанію "Вітснек" за неправдиву інформацію на пакованнях з рибними снеками.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на рішення АМКУ.

У рішенні йдеться, що компанія виробляла снеки з хека, хоча на пакованні зазначалося "тунець". При цьому на зворотному боці паковання повідомлялося, що до складу снеків уходить лише сіль і сушена риба хека. Але АМКУ вирішив, що таке паковання все одно вводить в оману покупців.

Провівши опитування серед споживачів, Комітет виявив, що 95% респондентів, побачивши паковання "Тунець", були переконані, що вони справді виготовлені з тунця, а 80% заявили, що відмовилися б купувати ці снеки, якби знали, що до їхнього складу входить хек.

"Таким чином, поширення ТОВ «Вітснек» на пакованні рибної продукції «Тунець» неправдивої інформації може вплинути на наміри споживачів і спонукати їх до покупки саме його продукції. Отже ТОВ «Вітснек» може посилити свою конкурентну позицію та здобути неправомірні переваги не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неправдивих відомостей", - ідеться в рішенні АМКУ.

Крім призначеного штрафу, компанію також зобов'язали змінити паковання.

Нагадаємо, раніше АМКУ оштрафував "Київський Булочно-кондитерський комбінат" за схоже на "рошенівське" паковання.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram