ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст: пари, які одружилися за добу, розлучаються рідше

З 38 444 таких пар розлучилися лише 615.

Мін'юст: пари, які одружилися за добу, розлучаються рідше

Пари, які одружилися, скориставшись послугою "Шлюб за добу", розлучаються рідше, ніж ті, які одружилися у звичний спосіб і перед шлюбом мали місяць на роздуми.

Про це заявила заступник міністра юстиції щодо державної реєстрації Олена Сукманова.

"Нещодавно ми відзначали два роки з моменту запровадження послуги «Шлюб за добу». Було багато питань про кількість розлучень таких пар. Ми спеціально зібрали статистику за період функціонування послуги (з липня 2016-го по липень 2018 року) і виявилося, що відсоток серед пар, які одружилися в стандартний спосіб становить 1,9%, а серед тих, хто одружився за добу, - 1,6%", - розповіла Сукманова.

За її словами, з 38 444 пар, які одружилися за добу, розлучилися тільки 615.

"Думаю, ці показники - найкраща відповідь скептикам, які критикували Мін'юст за впровадження такої послуги, аргументуючи тим, що швидкі шлюби будуть так само швидко і розпадатися", - зазначила Сукманова.

Вона підкреслила, що сучасна держава повинна давати людині право вибору - як пройти ту чи іншу процедуру.

"Якщо хтось уже визначився зі своєю половинкою і хоче одружитися, навіщо змушувати таку пару чекати місяць? З іншого боку, ті, хто нікуди не поспішає і хочуть ще подумати, також можуть це зробити, скориставшись стандартною процедурою одруження", - зазначила заступник міністра.

За два роки послугою "Шлюб за добу" скористалися 38 тис. 444 пари. Найбільше одружилися в Києві (майже 7 тис. шлюбів), Одесі (майже 6 тис. шлюбів), Маріуполі (понад 2,6 тис.), Львові (2,5 тис.), Сєвєродонецьку (більш ніж 2 тис.), Харкові (1,8 тис.), Чернівцях (1,2 тис. шлюбів).

Нагадаємо, укласти шлюб за добу можна в містах і селах по всій Україні. Вартість оформлення коливається від 150 грн у містах поблизу зони АТО і до 6 тис. гривень в інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram