ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала 11 адміністраторів антиукраїнських паблік у соцмережах

Силовики виявили докази, що затримані отримували матеріали і оплату з Росії.

СБУ затримала 11 адміністраторів антиукраїнських паблік у соцмережах
Фото: LB.ua

Служба безпеки України виявила і затримала 11 громадян, які займалися адмініструванням антиукраїнських паблік у соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність шести жителів Одеси, двох - Київщини, жителя Бахмута в Донецькій області та мешканців Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських угруповань у російських соціальних мережах "ВКонтакте" і "Одноклассники". Модератори за вказівкою з Росії розміщували в соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України і з підтримкою терористичних організацій "Л/ДНР". За антиукраїнську діяльність зловмисники отримували грошову винагороду від російських кураторів", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків у затриманих вилучили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами розміщення антиукраїнських матеріалів і отримання вказівок від російських спецслужб.

Дії зловмисників кваліфіковані за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники кіберполіції провели обшуки в офісі Комуністичної партії України, закрили сайт організації і вилучили комп'ютерну техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram