ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція передала до суду матеріали щодо членів ОЗГ, підозрюваних у шести терактах

У разі доведення провини чоловікам "світять" максимальні терміни.

Нацполіція передала до суду матеріали щодо членів ОЗГ, підозрюваних у шести терактах

Поліція спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно двох членів організованого злочинного угруповання, підозрюваних у скоєнні шести терактів. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Всього членам групи інкримінують вчинення 27 злочинів, зокрема шести терористичних актів, в одному випадку - це замах на вбивство. "Подія сталася 24 серпня 2017 року на вулиці Грушевського. Зловмисники кинули у бік перехожих гранату. Тілесні ушкодження різного ступеня отримали троє осіб", - нагадали у Нацполіції.

Під час затримання у зловмисників вилучено вогнепальну зброю і бойові гранати, які планувалися до використання під час вчинення нових злочинів. Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Наприкінці минулого року поліцейські затримали трьох чоловіків у віці від 30 до 40 років. Вони разом з іншими особами організували злочинну групу для скоєння на території України тяжких та особливо тяжких злочинів... Слідчими встановлена і зібрана доказова база про причетність цієї групи осіб до вчинення трьох злочинів, спрямованих на розпалювання національної та релігійної ворожнечі. Зловмисникам інкримінують участь у правопорушеннях, пов'язаних з оскверненням та знищенням релігійних святинь, а також пошкодження об'єктів культурної спадщини", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомили про затримання поліцією "серійних" нападників на іноземні дипломатичні представництва. Чоловіків затримали у момент підготовки підриву пам'ятника на Верецькому перевалі Закарпатської області.

Слідство припускає, що вони осквернили синагогу в Чернівцях (19 листопада 2016 року), осквернили могилу рабі Нахмана в Умані (21 грудня 2016 року), кинули гранату в посольство США (8 червня 2017 року), намагалися підпалити синагогу у Львові (30 червня 2017 року), кинули вибуховий пристрій у консульство Польщі в Луцьку (10 липня 2017 року), кинули гранату на вулиці Грушевського в Києві (24 серпня 2017 року), намагалися підірвати пам'ятник учасника бойових дій у Києві на Курбаса (24 серпня 2017 року), кинули гранату в Умані, поранивши паломників (21 вересня 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram