ГоловнаСуспільствоЖиття

У Бердянську пройшов мітинг з вимогою розслідувати вбивство ветерана АТО Олешка (оновлено)

Активісти попросили поліцію про охорону для свідків злочину і родичів загиблого.

У Бердянську пройшов мітинг з вимогою розслідувати вбивство ветерана АТО Олешка (оновлено)
Виталий Олешко (Сармат)
Фото: Макс Левин

У Бердянську активісти громадських організацій, місцеві жителі та ветерани антитерористичної операції провели мітинг з вимогою об'єктивного і відкритого розслідування убивства ветерана АТО Віталія Олешка.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перед початком акції невідомий кинув до дверей міськвиконкому пляшку з червоною фарбою, яка розтеклася біля входу в будівлю. Решта присутніх не виявляли агресії. Мітингувальники заявили, що мають намір розібратися, хто і за що вбив ветерана Олешка, і наполягають, щоб поліція постійно інформувала їх про перебіг слідства.

Потім учасники акції вирушили до будівлі Бердянського райвідділу поліції. Вони вимагали від правоохоронців звіту про проведення слідства, а також хотіли знати, що говорять на допитах затримані.

До активістів вийшов керівник відділення Олег Фомічов, який заявив, що поліція не має права розголошувати деталі слідства. Він також повідомив, що у справі про вбивство Олешка затримано п'ятьох осіб, у цей момент вони перебувають у Бердянському ізоляторі тимчасового утримання. Найближчим часом поліція вручить їм підозри.

Активісти попросили поліцію надати охорону для свідків злочину і родичів Олешка. Вони також розповіли, що Олешко неодноразово заявляв, що йому погрожують.

Оновлення. Близько 18.00 представників мітингувальників і батальйону "Донбас" пропустили до будівлі райвідділу, де правоохоронці продемонстрували, що готують подання на чотирьох затриманих за ст 115 ч. 2 ("умисне вбивство з кваліфікаційними ознаками"), ще одному інкримінують співучасть у злочині. За інформацією кореспондента LB.ua, суд щодо обрання запобіжного заходу затриманим пройде у п'ятницю вранці. До цього часу вони перебуватимуть у райвідділі.

Нагадаємо, 31 липня в центрі Бердянська застрелили з обрізу мисливської рушниці місцевого активіста, ветерана АТО, бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка (позивний Сармат). Інформація про затримання п'ятьох підозрюваних з'явилася в соціальних мережах учора ввечері, але поліція підтвердила затримання тільки сьогодні вранці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram