ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві зростає кількість потерпілих від отруєння шаурмою (оновлено)

Поліція вилучила обладнання торгової точки і проводить експертизу продуктів.

У Києві зростає кількість потерпілих від отруєння шаурмою (оновлено)
Фото: google.com/

Національна поліція в Києві розслідує масове отруєння людей шаурмою. Як повідомляє прес-служба регіональної поліції, в лікарню із симптомами харчового отруєння звернулися вже 16 осіб.

До чергової частини Дніпровського управління поліції вчора протягом дня надійшли повідомлення лікарів з різних інфекційних відділень про госпіталізацію громадян з гострими кишковими інфекціями. Встановлено, що напередодні постраждалі купували шаурму на Броварському проспекті, після споживання відчули нездужання. Їх доправили в лікувальні установи, одна потерпіла відмовилася від госпіталізації.

Читайте: У 20% дитячих таборів виявлено порушення санітарних норм

Поліція почала розслідування за ст. 325 КК - порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням. Правоохоронці вилучили продукцію та обладнання торгової точки, призначено експертизу продуктів харчування. Також проводиться перевірка закладу, в якому громадяни придбали фаст-фуд.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Оновлення. Станом на вечір вівторка, 31 липня, кількість людей, що звернулися до лікарів із симптомами отруєння, сягнула 30, нові хворі продовжують надходити. Про це написала лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

За словами медика, клінічні симптоми вказують на сальмонельоз, результати аналізів хворих ще не оприлюднили.

Нагадаємо, раніше в липні з дитячого літнього табору "Яструбок" у Донецькій області госпіталізували 94 людей, включаючи 79 дітей. 56 постраждалим поставили діагноз "дизентерія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram