ГоловнаСуспільствоЖиття

З Омана повернулися 15 українських моряків судна Free Neptunе

Українці півтора року перебували на борту цього судна в Султанаті Оман.

З Омана повернулися 15 українських моряків судна Free Neptunе
Фото: МИД Украины

В Україну повернулися 15 членів екіпажу судна Free Neptune через більш ніж півтора року перебування на борту цього судна в Омані через заборгованість з виплати заробітної плати.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України в Фейсбуці.

"15 моряків судна Free Neptune повернулися в Україну. Шлях додому тривалістю понад півтора року супроводжувався активними переговорами з судновласником, портовими властями і правоохоронними органами Омана. Очікуване стає можливим за умови чітких комплексних дій дипломатів, адвоката й усвідомлення своєї відповідальності судновласником", - ідеться в повідомленні.

У МЗС також зазначили, що однією з причин ситуації, що склалася, була недостатня поінформованість про історію судновласника, а також про права та обов'язки сторін відповідно до укладеного контракту.

"Помічником для моряків послужить відкритий МЗС спільно з Профспілкою працівників морського транспорту України в Одесі Морський інформаційний центр. Відкрити такий центр також плануємо в Херсоні", - повідомили в департаменті консульської служби МЗС.

Нагадаємо, раніше, 28 липня, в Україну повернулися 12 моряків, яких більш ніж рік тому затримали в Греції за підозрою в контрабанді зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram