ГоловнаСуспільствоВійна

Мешканців Лисичанська попросили два дні не виходити з домівок через спецоперацію

У штабі наголошують, що ситуація з антитерористичною загрозою під контролем.

Мешканців Лисичанська попросили два дні не виходити з домівок через спецоперацію
Железнодорожный вокзал Лисичанска
Фото: lg.npu.gov.ua

Жителів Лисичанська Луганської області просять не виходити з домівок у зв'язку з проведенням спеціальної операції.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"У зв'язку з проведенням 31 липня та 1 серпня 2018 року превентивних заходів з протидії терористичній і диверсійній загрозам у м. Лисичанськ,командування Об'єднаних сил закликає жителів міста не залишати без потреби свої домівки, дотримуватися правил особистої безпеки та поводження з підозрілими предметами, вибухово-небезпечними речовинами і т.д. У разі потреби пересування в інші райони міста, щоб уникнути непорозумінь, просимо обов'язково мати при собі документи, що посвідчують особу (паспорт, водійське посвідчення, довідка про навчання та ін.)", - наголошено в повідомленні.

Зазначають також, що всі дії відбуваються в рамках чинного законодавства і санкціоновані командувачем ООС генерал-лейтенантом Наєвим.

У штабі підкреслюють, що ситуація з антитерористичною загрозою під контролем. У разі отримання підозрілої інформації жителів просять звертатися до місцевого управління Нацполіції і Служби безпеки.

"Нагадуємо, що. відповідно до вимог п. 8 постанови Кабінету Міністрів від 18.02.2016 №92, прийнято рішення про встановлення рівня терористичної загрози "червоний" у Донецькій і Луганській областях, а також у Криму. Зазначена постанова є відкритою, громадяни можуть ознайомитися із заходами, до яких вдаються, щоб боротися з тероризмом", - зазначають військові.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили Лисичанськ у липні 2014 року. Тоді бойовики батальйону "Прізрак", відступаючи, підірвали міст, що з'єднував місто із Сєвєродонецьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram