ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала лідера і кілера одного з найбільших в Україні наркоугруповань

У нього входить близько 30 осіб.

Співробітники поліції затримали в Житомирській області двох чоловіків - кілера і лідера однієї з найбільших організованих злочинних груп, які діють в Україні. Про це інформує Нацполіція.

"Двоє жителів Дніпропетровської області обґрунтовано підозрюються в замаху на вбивство, а також у причетності до злочинного наркоуґруповання, яке складається з близько 30 осіб. Члени організації займаються постачанням та реалізацією наркотичних засобів на території України", - повідомили в поліції.

Один із затриманих - 32-річний житель Нікополя. Він виконував роль кілера в угрупованні. За даними поліції, причетна до обстрілу автомобіля 22 липня в Житомирській області, в результаті якого поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка.

Після цього злочину кілера затримали в розважальному комплексі на території Житомирського району.

Під час обшуку в орендованому житлі поліцейські вилучили автомат Калашникова з глушником і пістолет з патронами. Крім того, вилучено дві тротилові шашки, механічні підривники і дві упаковки пластиду. Також вилучено "чорну бухгалтерію" операцій з наркотичними засобами.

Затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але з можливістю внесення застави в розмірі 140 тис. гривень, тому 27 липня, після внесення зазначеної суми, його звільнили з-під варти.

Однак незабаром поліцейські затримали його знову - за підозрою в скоєнні замаху на вбивство.

Сьогодні, 28 липня, в одному з судів Житомирської області буде вирішуватися питання про обрання йому запобіжного заходу.

Іншим затриманим є 44-річний організатор ОЗГ, якого затримали в суботу, 28 липня. За наявною у правоохоронців інформацією, чоловік їхав у Житомир, щоб підтримати затриманого пособника.

Однак у дорозі не впорався з керуванням автомобілем і потрапив у дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі "Київ - Чоп". При огляді місця події в автомобілі було вилучено пістолет з глушником, велику суму грошей, а також наркотичні засоби.

Стосовно затриманого лідера ОЗУ в суботу суд Житомирської області обиратиме запобіжний захід.

У поліції зазначили, що члени злочинної організації мали корумповані зв'язки в правоохоронних органах, зокрема в судах.

Зараз правоохоронці перевіряють інформацію про їхню причетність до серії злочинів з використанням вибухівки та вогнепальної зброї, скоєних в Україні.

Нагадаємо, раніше в Києві СБУ затримала банду рекетирів з Північного Кавказу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram