ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройшла хресна хода УПЦ КП (оновлено)

Філарет назвав її найбільшою хресною ходою в історії України.

У Києві розпочалася хресна хода Української православної церкви Київського патріархату в рамках святкування 1030-річчя Хрещення Русі.

Велика кількість вірян зібралася на перетині вулиці Володимирської і бульвару Шевченка перед початком ходи. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Оновлення. У хресній ході з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі в Києві взяли участь 65 тисяч осіб. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Він зазначив, що ситуація під час заходу була спокійною. У забезпеченні правопорядку брали участь 2 500 правоохоронців. Будь-яких порушень порядку зафіксовано не було.

У заході взяли участь Президент Петро Порошенко зі своєю дружиною Мариною, безліч священиків і парафіян УПЦ (КП) з різних регіонів України. Предстоятель УПЦ (КП) Філарет провів молебень біля пам'ятника князю Володимиру на Володимирській гірці, який транслювали на Михайлівській площі.

Оновлення 16:00 За підрахунками організаторів у ході взяли участь до 150 тисяч вірян. Про це в Фейсбуці повідомив прес-секретар УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря.

"Найбільша хресна хода в історії України" - так назвав нинішню подію Патріарх Філарет у своєму слові після молебню на Володимирській гірці. За різними оцінками в центрі Києва на молитву зібралося від 65 до 150 тис. і більше вірян - море людське важко було порахувати. До цього часу так багато патріотично налаштованих громадян, які моляться за перемогу правди і миру в Україні, збирав тільки Майдан під час Революції гідності", - написав Євстратій Зоря.

Фото: Євстратій Зоря acebook

Нагадаємо, в хресній ході Української православної церкви Московського патріархату 27 липня, за даними поліції, участь взяли близько 20 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram