ГоловнаСуспільствоЖиття

На виставці в Лаврі вивісили фото Путіна і патріарха Кирила, але потім прибрали

В.о. директора заповідника заявив, що стенд з'явився "без злого умислу".

На виставці в Лаврі вивісили фото Путіна і патріарха Кирила, але потім прибрали
Фото: Александр Куликовский

На фотовиставці в Києво-Печерській Лаврі були помічені фото президента Російської Федерації Володимира Путіна і патріарха Кирила (Гундяєва).

Фото опублікував у Фейсбуці користувач Олександр Куликовський.

Офіційно ця виставка проходила в рамках "святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі і 30-річчя відродження чернечого життя в Києво-Печерській Лаврі".

"Ось що зараз відбувається в Києво-Печерському заповіднику (Лаврі), виставка до хрещення Русі, в якій пропаганда вбивці та світового терориста Путіна. Їду туди, щоб розібратися в ситуації, доведеться викликати і поліцію, і СБУ, щоб припинити знущання і наруги цими фото над тимчасово окупованою Українською святинею. Ще будуть питання до КДБіського керівника заповідника Рудника, міністра Нищука і президента України", - написав Куликовський.

Фото: Александр Куликовский / Facebook

Фото: Александр Куликовский / Facebook

У сюжеті телеканалу "Прямий" зазначено, що в.о. директора заповідника Олександр Рудник заявив, що стенд з фотографіями представників країни-агресора з'явився "без злого умислу", а самим знімкам уже 10 років.

На момент зйомки сюжету стенд зі скандальними фото вже прибрали.

Нагадаємо, координатор групи "Інформаційний опір", депутат Дмитро Тимчук, повідомив, що Кремль готує провокації під час і після Хресної ходи, 27 і 28 липня в Києві. Раніше також стало відомо, що на окупованій частині Донбасу збирають людей для відправлення в Київ як "групи підтримки" супротивників української автокефалії.

Для гарантування безпеки під час Хресної ходи в Києві МВС залучили бійців Нацгвардії і ДСНС, а також підрозділи кінологічної служби, вибухотехніків і поліцію діалогу. Під час заходів буде також задіяна техніка, а колони з віруючими супроводжуватимуть піші патрулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram