ГоловнаСуспільствоПодії

На місці пожежі в дитячому таборі "Вікторія" знайшли обгорілі останки дівчаток

Суд залучив до здійснення експертиз фахівців Міжнародного інституту експертизи з Таллінна.

На місці пожежі в дитячому таборі "Вікторія" знайшли обгорілі останки дівчаток
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Група з міжнародних фахівців, залучених судом за клопотанням Олексія Мазура - батька однієї з трьох загиблих на пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія" дівчаток - виявила на місці згорілого двоповерхового дерев'яного корпусу фрагменти останків дітей. Про це повідомила адвокат Оксана Муравська, повідомляє Укрінформ.

"Експерти, які здійснюють ретельну незалежну пожежно-технічну, судово-будівельну та електротехнічну експертизи будівель оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", виявили під час просіювання уламків будівлі обгорілі предмети, схожі на фрагменти тіл. Вони вилучені слідчим. В Одеському обласному бюро судово-медичної експертизи будуть проведені відповідні дослідження, які покажуть, кому вони належали", - зазначила Муравська.

За словами адвоката, за клопотанням батька загиблої 8-річної Соні Мазур суд залучив до здійснення експертиз фахівців Міжнародного інституту експертизи з Таллінна. Зараз вони також вилучають фрагменти деревини з уцілілих корпусів оздоровчо-спортивного закладу "Вікторія", щоб встановити, чи проводилася належна протипожежна обробка спальних корпусів.

Як повідомлялося, в дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня в результаті пожежі загинули три дівчинки: 8-річна Софія Мазур, 9-річна Настя Кулинич і 12-річна Сніжана Арпентій, яка вважалася зниклою безвісті. Всі вони були вихованками зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Адель".

Вогонь повністю знищив один з двоповерхових дерев'яних будинків, де перебували 42 дітей.

У судових інстанціях досліджуються кримінальні провадження стосовно екс-директора позашкільного закладу Петроса Саркісяна, його заступника Тетяни Ланіної, екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько, а також колишніх керівників та працівників Київського райвідділу ДСНС України в Одеській області.

Зокрема, в минулому році Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження утримання під вартою екс-директора табору "Вікторія", поки триває судове розслідування в кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Колишній заступник директора закладу Ланіна на початку липня відшкодувала міській громаді Одеси 120 тисяч гривень, оскільки облпрокуратура оголосила підсудній підозру в підробці документів і присвоєнні зарплат співробітників закладу. До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, яка була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія".

Наступне засідання Київського райсуду, який розглядає справу Саркісяна і Ланіної, призначено на 2 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram