ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив запобіжний захід двом «вінницьким терористам»

Підозрюваним відмовили у відводі судді.

Дарницький суд Києва продовжив запобіжний захід «вінницьким терористам» Андрію Романюку та Євгену Кошелюку. Вони перебуватимуть під арештом ще два місяці - до 23 вересня.

Наступне засідання суду призначене на 6 вересня, повідомляє кореспондент LB.uа з місця подій.

Вчора, 24 липня, Дарницький суд Києва провів засідання у справі «вінницьких терористів», яких підозрюють в нападі на АЗС і вбивстві міліціонерів. Спочатку передбачалося, що сьогодні справа буде слухатися по суті, але в підсумку суд приймав рішення про продовження арешту - оскільки 28 липня закінчується термін утримання підозрюваних під вартою.

Перед засіданням Андрію Романюку дали час познайомитися і поговорити зі своїм новим державним адвокатом, оскільки минулий адвокат відмовився від свого підзахисного.

За словами адвокатів, суд тричі повертав обвинувальний акт прокурорам на доопрацювання, а вони через апеляційний суд знову повертали справу до суду першої інстанції.

Після початку засідання Андрій Романюк заявив відвід судді Щасної, обґрунтовуючи це тим, що вона не надає йому можливості пройти медичне обстеження.

Нагадаємо, 4 травня 2015 року в Києві озброєні невідомі в масках напали на автозаправну станцію. Злочинці поранили в руку співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 грн. Під час переслідування підозрюваних два працівники міліції загинули. Також у перестрілці загинув один з грабіжників - Вадим Пінус.

Правоохоронні органи затримали чотирьох підозрюваних - Андрія Романюка, Миколу Мнішенка, Євгенія Кошелюка, Данила Ситнікова. Пізніше була заарештована 19-річна Вікторія Заверуха, яка була знайома з затриманими. Вона безпосередньої участі в пограбуванні заправки не приймала, але нібито допомагала перевозити зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram